De Natuur nodigt je uit

om naar binnen te keren en pijn te healen 

Afgelopen dagen voelde ik opnieuw die diepe, oude pijn. Pijn door een onbeantwoorde liefde in het verleden. Die pijn steekt zo nu en dan nog eens de kop op. Ik voel dit in heel mijn lichaam, in heel mijn zijn. Misschien herken je dit wel.

Misschien vraag je je ook af hoe je hiermee kan omgaan?

Ofwel kan je ervoor kiezen om in de pijn te blijven hangen of om je te wentelen in het verdriet. Dat is de “slachtofferrol” opnemen. Dat is best wel makkelijk. Je kan er ook voor kiezen om de pijn te negeren of te onderdrukken. Doen alsof de pijn er niet is. Vroeger deed ik dat wel vaak. Ofwel in het verdriet blijven hangen ofwel de pijn verdoven met slapen, series kijken, suikers eten… Makkelijke oplossingen maar dit bracht me niet verder.

Wat doe ik dan wel?

Nu geef ik de pijn alle ruimte. Ik accepteer en omarm de pijn. Het mag er zijn. Ik luister naar de pijn en ga in dialoog. Want de pijn wil me iets vertellen natuurlijk. De pijn vertelt me dat ik verlang naar Liefde. De pijn vertelt me dat ik verlang naar Verbinding op zielsniveau. Dan ga ik voelen wat mijn lichaam nog nodig heeft om die pijn helemaal te zien én te healen. Als je luistert naar je lichaam, ontvang je gelijk de antwoorden. Ons lichaam is Wijs. En dan is het aan mij om mijn verantwoordelijkheid te nemen en te doen wat ik behoor te doen.

De Natuur nodigt ons in deze tijd eigenlijk uit om tijd door te brengen met onszelf en om te voelen wat nog getransformeerd en geheald mag worden. Kun jij deze donkere, stille periode van het jaar gebruiken om naar binnen te keren en te voelen welk stukje in jezelf gezien wil worden en wat geheeld mag worden?

Ik ben benieuwd naar jou!

Ik wens je een liefdevolle dag toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *