Werelddierendag

vieren als bewuste vrouw op Moeder Aarde

Op 4 oktober vieren we Sint-Franciscus van Assisi en dus ook Werelddierendag! Sint-Franciscus is immers de patroonheilige van de dieren. Hij stond erom bekend dieren een warm hart toe te dragen en had een sterke connectie met hen.

Hoe meer je het pad van bewustzijn en bewust leven bewandelt, hoe meer je ervaart dat we allen verbonden zijn met elkaar.  Als je als bewuste vrouw door het leven wil gaan en jouw mooiste leven op Moeder Aarde wil neerzetten, houdt dit volgens mij ook in dat je bewust omgaat met alle levende wezens. We zijn immers allen één.

Draag jij vandaag ook bij aan een wereld zonder dierenleed?

Hieronder vind je alvast enkele tips:

  • Trek extra tijd uit om echt samen te zijn met jouw huisdier. Maak een lange wandeling met je hond, vertroetel je konijn of overlaadt jouw kat met knuffels.
  • Kies vandaag voor een plantaardige maaltijd. Op die manier draag je niet bij aan het dierenleed dat verbonden is met de vlees-, vis- en zuivelindustrie. Merken als Quorn, Vivera, Wheaty, Alpro… bieden heerlijke alternatieven en zijn te vinden in de reguliere supermarkt.
  • Maak dit weekend een wandeling met een hond uit het asiel.
  • Wil je al langer een huisdier adopteren? Maak er vandaag werk van (maar zorg wel dat het een bewuste keuze is – een huisdier neem je niet vlug even erbij).
  • Heb je binnenkort verzorgings- of wasproducten nodig? Kies dan eens voor producten die niet getest zijn op dieren. Denk bijvoorbeeld aan Ecover en Method, Urtekram of Balm Balm. Wist je dat producten van The Body Shop en Rituals ook cruelty-free zijn?

Vier Werelddierendag precies zoals jij dat fijn vindt!
Geniet van de verbinding met de dieren en ontvang hun liefde! Ze zijn er voor ons!

Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *